Twee weken Tinybot Tessa op proef

Mieke (87), woont zelfstandig en krijgt mantelzorg van haar dochter Marianne. Mieke heeft twee weken lang tinybot Tessa op proef gehad.

“Mieke moest in het begin wennen aan het robotje: ‘Ze zegt af en toe bijvoorbeeld ineens ‘zou u niet een glaasje water gaan drinken?’ Ik vind het bijzonder dat zij me zo attent maakt op de tijd en mijn planning. Ik verwachtte ook de stem van Marianne te horen, maar dat is niet zo.’

Ook voor Marianne was het even wennen: ‘Ik moest op afstand alle vragen en opmerkingen voorprogrammeren, dus dat was wel even vooruit plannen. Maar ik vind het heel handig en fijn dat ik kan zien wat mijn moeder heeft geantwoord. ‘Het is echt een verlichting voor mij. Normaal zou ik overal voor bellen en nu hoef ik er maar een aantal keren per dag mee bezig te zijn’, vertelt Marianne. ‘Het was een groot succes! We missen Tessa zo erg dat we er zelf een aan gaan schaffen.’”

Lees het hele artikel over Mieke.

Laat een reactie achter