Inspiratie voor Tinybot Tessa

Tessa is een klein sociaal robotje dat structuur brengt in het dagelijks leven van je naaste of je cliënt en ze biedt ondersteuning aan mantelzorgers en zorgteams. Ze geeft gesproken suggesties en herinneringen voor activiteiten en dagelijkse routines. Deze momenten heten tipmomenten en kun je op afstand via Tessa’s app instellen.

Maar wat betekent dat nou eigenlijk precies in de praktijk? Welke berichtjes kun je het beste inplannen? En hoe vaak? Het antwoord op deze vragen vind je op onze nieuwe inspiratiepagina!

Tessa’s inspiratiekaarten

Onze inspiratiekaarten geven je inspiratie voor de berichtjes die Tessa uitspreekt. Op de kaarten staan allemaal verschillende behoeftes (Ik wil graag…) met op de achterkant voorbeelden en tips voor Tessa.

De kaarten zijn in 4 categorieën verdeeld: participatiementaal welzijnleefomgeving en lichamelijk welzijn. Dit zijn de vier levensdomeinen van het zorgleefplan (ZLP). In het ZLP staan de individuele wensen en alle aspecten die belangrijk zijn voor kwaliteit van leven voorop. Kortom, wat vindt iemand belangrijk in zijn of haar leven?

Op de inspiratiepagina kun je gratis een digitale sample aanvragen van de kaarten. Zo krijg je een indruk van de berichtjes die je door Tessa kunt laten uitspreken.

Tessa bestellen

Tessa is voor zorgorganisaties, gemeenten en consumenten online te bestellen in verschillende abonnementsvormen. Meer informatie: Tessa bestellen.

Daniel Niessen. Op de foto: Ton van Santvoord. 

Laat een reactie achter