Werkbezoek minister De Jonge in Salland

Op maandag 10 december bracht minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan het Sallandse zorglandschap. Op initiatief van Salland Zorgverzekeringen was er voor de minister, de genodigde zorgbestuurders en de wethouders van Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst een actief programma over samenwerken in de zorg georganiseerd in De Gasfabriek in Deventer.

Tessa had tijdens het werkbezoek een belangrijke rol. Zo liet ze weten wanneer het tijd was voor het volgende onderdeel van het programma. Ook bedankte Tessa de minister aan het einde van de avond voor zijn tijd en wenste hem een fijne reis terug naar Den Haag.

Om samen te werken is het van belang dat mensen uit de verschillende organisaties elkaar kennen. Die basis, die in Salland van oudsher aanwezig is, leidt tot resultaten die bijdragen aan behoud van goede, toegankelijke èn betaalbare zorg in de regio.

Tijdens het werkbezoek stelde de minister ook dat de menselijke waarde en overzichtelijkheid van de regio ervoor zorgen dat men in Deventer elkaar goed weet te vinden. ‘Er is vertrouwen in de regio’, ‘mensen kennen elkaar’.

De persoonlijke verbinding is zo goed doordat de lijnen kort zijn en de regio overzichtelijk is. Dit is ondanks regelingen of systemen, ontschotting of beperking door domeinen. Omdat men er voor elkaar wil zijn, en het vertrouwen heeft dat men er voor elkaar blijft. De minister neemt deze mooie voorbeelden van regionale zorg mee naar den Haag.

Laat een reactie achter