In de praktijk: Tessa zorgt voor structuur

Tinybot Tessa woont inmiddels bij veel verschillende mensen in huis. De behoeften van deze mensen lopen erg uiteen. Tessa wordt vaak ingezet bij beginnende dementie, maar ook bij mensen met bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of autisme om ze te ondersteunen bij hun dagelijkse structuur.

In de reeks ‘In de praktijk’ tekenen wij de ervaringen van onze gebruikers op ter inspiratie. Vandaag delen we het verhaal van Frans Meuffels en thuisbegeleider Yvonne Kwaks van De Zorggroep uit Venlo.

Tessa helpt Frans bij het huishouden. Ze heeft natuurlijk geen armen of benen, dus fysiek werk kan ze niet doen. Wat ze wél doet, is hem helpen herinneren aan huishoudelijke taken. Ook ondersteunt ze hem met het opbouwen van een dagritme. Samen met Yvonne zet hij iedere week diverse taken en herinneringen in de app van Tessa.

Lees het hele verhaal van Frans in het artikel hieronder:

Uit het blad Z-Magazine van De Zorggroep in Venlo.

Laat een reactie achter