Start pilot Tessa in Utrecht met Incluzio en Careyn

Vanuit het programma Beter Thuis – een initiatief van Incluzio – is er in Utrecht samen met zorgorganisatie Careyn een pilot van zes maanden gestart met sociale robot Tessa.

Beide organisaties zijn altijd op zoek naar nieuwe oplossingen die hun cliënten bij de eigen regie ondersteunen en technologische ontwikkelingen zijn daar een belangrijk onderdeel van. De match met Tessa was dan ook snel gevonden. 

Implementatiebijeenkomst Tinybots Tessa Implementatiebijeenkomst met Careyn, Incluzio en Tinybots.

In totaal worden er tien Tessa’s als hulpmiddel verdeeld over bewoners in de wijken Hoograven en Noordoost Utrecht. Tessa wordt ingezet om meer structuur te bieden aan cliënten en ze te ondersteunen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Het doel is om cliënten een verhoogd gevoel van zelfregie te geven en zelfredzaamheid te stimuleren.

Zorgteams

Daarnaast ontlast Tessa ook de zorgteams doordat ze ondersteunt bij functionele handelingen en die zelfs voor een deel kan overnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stimuleren van zelf eten en meer bewegen, maar Tessa kan ook herinneren aan het nuchter blijven voor de insuline. Zo houden zorgprofessionals meer tijd over voor persoonlijk contact met hun cliënten.

Volgens Ineke de Kam – Senior Adviseur bij Careyn –  draagt de inzet van technologie bij aan het zo goed mogelijk realiseren van ouderenzorg die toekomstbestendig is. In de video hieronder vertelt ze wat ze verwacht van de inzet van Tessa.

Plaatsing eerste Tessa

Begin november vond de implementiebijeenkomst plaats en op 22 november is de eerste Tessa al geplaatst binnen Buurtteam Hoograven!

Meer informatie

Ben jij benieuwd wat Tessa voor jouw zorgorganisatie kan betekenen? Vraag dan een inspiratiesesssie aan en wij laten je zien hoe Tessa kan ondersteunen bij cliënten en zorgprofessionals.

Ben je consument en heb je interesse in Tessa? Wij bieden drie verschillende abonnementen aan voor Tessa, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste past bij jouw situatie.

Laat een reactie achter