Studenten gaan samen met zorgrobot Tessa het werkveld in

Verschillende hbo-verpleegkunde studenten gaan de komende tijd onderzoek doen naar de werking van zorgrobot Tessa. Kan Tessa er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen met dementie de verjaardag van de kleinkinderen niet vergeten? Tijdens het onderzoek in de praktijk spelen de studenten een centrale rol. “De studenten worden gekoppeld aan cliënten die Tessa gaan gebruiken. Dankzij dit onderzoek kunnen we straks zien welke invloed Tessa in de praktijk heeft en welke soorten herinneringen het beste werken, maar ook of het daadwerkelijk helpt in het ontlasten van de mantelzorger of zorgverlener”, aldus Laura Vuijk, onderzoekster bij het lectoraat iHuman.

“De ene client krijgt een heldere en korte boodschap zoals ‘Over een uur is er bezoek’ terwijl een andere client wordt aangesproken met ‘Goedemorgen, het bezoek is er over een uur.’ We kijken met het onderzoek dus niet alleen of Tessa helpt met het behalen van doelstellingen. We kijken ook welke aanspreekvorm het beste werkt.”

Lees het volledige artikel op NHL Stenden

Laat een reactie achter