Met robot Tessa kan opa langer thuis blijven wonen

Zorgrobots wordt een grote toekomst voorspeld, maar tot dusver stranden ze vaak in de pilotfase. Nu krijgen 500 mensen robot Tessa. Het echtpaar Van Santvoord kreeg Tessa vorig jaar in een proef met zeventig robots door thuiszorginstellingen in Brabant en rond Nijmegen. Deze week begint de plaatsing van nog eens vijfhonderd Tessa’s. Tessa komt daarmee uit de pilotfase, waarin veel zorgrobots blijven steken.

“Ik kan zonder Tessa niet meer een hele ochtend weg”, zegt Van Santvoord. „Mijn man vergeet waar ik ben. Dus als ik even naar de winkel ga, dan zorg ik dat Tessa hem dat kan vertellen. Het werkt veel beter dan opschrijven, want hij onthoudt toch niet dat er een briefje ligt.”

Lees het volledige artikel op NRC.nl

Laat een reactie achter